RI&E – Techniek en Productie

RI&E voor de Techniek en Productieomgeving

Veilig werken is in een technische- en productieomgeving van levensbelang. Werken met machines, gevaarlijke stoffen, repeterend werk en lawaai kan leiden tot een arbeidsongeval of verzuim. De Arbowet schrijft voor dat u de risico's kent en een goed Plan van Aanpak heeft om ze uit te bannen. Veel bedrijven stellen daarom steeds hogere eisen aan zichzelf en hun leveranciers als het gaat om veiligheid.Maak een afspraak Ik wil advies

Risico Inventarisatie & Evaluatie, doeltreffend Advies

Gebruiken de medewerkers hun persoonlijke beschermingsmiddelen, zijn rij- en loopwegen gescheiden en zijn de stellingen in het magazijn veilig geborgd? Het opstellen van een Risico Inventarisatie zorgt ervoor dat risico’s in kaart worden gebracht en dat u grip krijgt op de veiligheid binnen uw organisatie.


Onze adviseur geeft concrete oplossingen voor het afdekken van de risico’s en helpt u ook na oplevering met advies. Korte lijnen en snel schakelen kenmerkt onze werkwijze. Wij streven ernaar binnen 14 dagen uw concept RI&E te hebben opgeleverd, gerekend van eerste bezoek tot het versturen van de documenten ter controle.


Onze Aanpak

Samen met u maakt onze adviseur een rondgang en stelt vragen aan een aantal medewerkers. Zijn bevindingen worden verwerkt in de RI&E-rapportage en het concept Plan van Aanpak (PvA). Het PvA omschrijft de risico’s, de urgentie per risico, advies voor de oplossing en de maximale termijn waarbinnen het risico afgedekt dient te worden. Het concept van de RI&E en het PvA worden vervolgens met u besproken en indien nodig aangepast. Na goedkeuring zal het document worden getoetst en opgeleverd in geprinte versie, PDF-formaat en in onze online omgeving.

In deze online omgeving heeft u altijd toegang tot uw RI&E en vinkt u de afgedekte risico’s eenvoudig af. Zo heeft u met één druk op de knop altijd up-to-date documentatie voor handen.


Waarom Soliede?

  • Snelle praktijkgerichte aanpak
  • Borging binnen uw organisatie
  • Uitgebreide kennis van de techniek- en productieomgeving
  • Online RI&E-tool
  • Documentatie volgens de laatste wet- en regelgeving
Heeft u advies nodig, wilt u uw RI&E laten beoordelen of certificeren? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Overige branches

Bent u op zoek naar informatie over de RI&E voor een andere branche? Maakt u dan een keuze uit onderstaande lijst:

Offerte aanvragen

Vraag nu een offerte aan voor het opstellen van uw RI&E.
Heeft u nog vragen? Belt u gerust met een van onze adviseurs op 0251 - 273 888.


Offerte aanvragen