Onderhoud Noodverlichting

Onderhoud Noodverlichting

Noodverlichting biedt medewerkers of bezoekers binnen uw bedrijf extra veiligheid en voorkomt totale duisternis op momenten dat het normale lichtnet uitvalt, bijvoorbeeld door een brand. Noodverlichting is een voorziening die een veilig gebruik van vluchtwegen en nooduitgangen mogelijk maakt. Noodverlichting en vluchtwegsignalering dienen jaarlijks te worden onderhouden; veel gemeenten hebben dit inmiddels in de bouwverordening opgenomen. Mochten er eventuele gebreken zijn dan dienen deze direct te worden verholpen. Soliede kan u hierin ontzorgen om aan deze wettelijke verplichting te voldoen.

Tijdens het onderhoud wordt de functionaliteit van het noodverlichtingsarmatuur, de vluchtroute en bewegwijzering gecontroleerd. Van permanent brandende armaturen worden de lampen standaard vervangen. Accu's worden gecontroleerd en in het 5e jaar vervangen om één uur brandtijd te waarborgen in geval van nood.


Maak een afspraak Ik wil advies
Onderhoud wordt door Soliede uitgevoerd conform de ISSO79 en de NEN-EN 50172. Door onze ervaring kunnen wij elk merk en type noodverlichting onderhouden, ook als deze is geplaatst door een andere installateur.