Basis BHV Horeca

Wat moet u doen als uw gast dreigt te stikken na verslikking?

Of de frituurpan in brand vliegt? En hoe kunt u het beste al uw gasten evacueren als uw restaurant vol met rook staat?

In de cursus BHV Horeca leiden wij u op in kleine groepjes, zodat onze trainer de ruimte heeft om iedere cursist persoonlijke aandacht te geven en hem of haar kan stimuleren om vooral zelf te handelen. Het gaat er tenslotte om dat u ZELF daadwerkelijk kunt handelen in geval van nood. Dat kan volgens ons alleen door te oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Oefent u liever op uw eigen locatie? Dat kan! Voor zowel kleine als grote groepen kunnen wij de BHV opleidingen verzorgen, op maat gemaakt naar uw specifieke wensen en behoeften!

Vraag een offerte aan


Door tijdens de praktijkdag alles ZELF te oefenen leert u onder andere:

  • De Heimlich manoeuvre toe te passen
  • Snijwonden en brandwonden te behandelen
  • Hoe uw gasten veilig en snel te evacueren
  • Te reanimeren met en zonder het gebruik van een AED
  • Om te gaan met agressie, geweld en dronken gasten
Door te oefenen, oefenen en nog eens oefenen, zorgen wij ervoor dat u bekwaam kunt blijven handelen in geval van nood! De cursus Basis BHV Horeca kan door heel Nederland gegeven worden.
Basis BHV Dag 1
Dagdeel 1: Aanleren Eerste Hulp
Van Tot Onderwerp
  9.00   9.15 Introductie door trainer
  9.15 10.00 Reanimatie/AED
10.00 10.30 Stabiele zijligging, buik-rug ligging
10.30 10.45 Pauze
10.45 11.30 Verbandmiddelen wonden/ongevallen
11.30 12.00 Verslikking
12.00 12.10 Ziektebeelden/ongevallen
12.10 12.25 Evaluatie en afronding
Dagdeel 2: Aanleren Brandbestrijding, Ontruiming en Communicatie
13.00 13.05 Uitleg programma middag
13.05 13.40 Organisatie en Communicatie
13.40 14.30 Deurprocedure & Vervoersgrepen (Rautek)
14.30 14.45 Pauze
14.45 16.00 Brandbestrijding
16.00 16.15 Snelheid en gevaar van brand/explosie
16.15 16.45 Informatieverwerking
16.45 17.55 Samenvatting dag 1 en programma dag 2
16.55 17.00 Evaluatie en afronding
Basis BHV Dag 2
Dagdeel 3: Praktijkexamen EH
Van Tot Onderwerp
  9.00   9.30 Samenvatting dag 1, behandeling eventuele vragen.
  9.30 10.30 Reanimatie/AED
10.30 10.45 Pauze
10.45 11.00 Buik-Rug/Stabiel
11.00 11.15 Verslikking/verstikking
11.15 11.45 Ziektebeelden
11.45 12.15 Verbandmiddelen
12.15 12.25 Beoordeling en feedback cursisten
12.25 11.30 Evaluatie en afronding
Dagdeel 4: Praktijkexamen BOC
13.00 14.00 Toetsing BHV organisatie
14.00 15.00 Praktijkopdrachten + blussen
15.00 15.15 Pauze
15.15 16.15 Toetsingsscenario's
16.15 16.45 Beoordeling en feedback naar cursisten
16.45 17.00 Evaluatie en afronding

Een opleiding bij Soliede biedt u:

  • Alle opleidingsmaterialen
  • Trainer met veel praktijkervaring
  • Online lesmateriaal (speciaal ontwikkeld voor horeca)
  • Certificaat van Soliede (1 jaar geldig)

Opleiding volgen?

Neem contact op met Soliede voor de mogelijkheden, bel 0251 – 273 888.


Neem contact op