Eerste Hulp aan Kinderen Cursus op locatie

Eerste Hulp (EHBO) aan Kinderen cursus bij u op locatie

Onze in company cursussen speciaal voor de kinderopvang sluiten naadloos aan op de werkomgeving van kinderleidsters, gastouders, onderwijzers en kraamverzorgenden. Jaarlijks passen wij het lesprogramma aan, zodat dit vernieuwend en interessant blijft voor onze cursisten. Wij garanderen een enerverende en gevarieerde dag vol met praktijkoefeningen.
Wilt u meer informatie over onze Eerste Hulp aan Kinderen (ook wel: Kinder EHBO) cursussen op locatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Herhaling Kinder EHBO - Veel oefenen om bekwaam te blijven

U volgt één keer per jaar de praktijkcursus Herhaling Eerste Hulp aan Kinderen en kunt het gehele jaar het online lesmateriaal gebruiken als naslagwerk. Tijdens de herhaling oefent u met onze ervaren docenten alle vaardigheden en toont u aan dat u de juiste handelingen kunt uitvoeren. Hiermee bent u verzekerd van verlenging van uw NIBHV certificaat. Deze cursus voldoet aan de normen van de wet IKK.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De praktijkcursus Herhaling Eerste Hulp aan Kinderen is geschikt voor mensen die dagelijks met kinderen werken zoals in het Basisonderwijs, Kinderopvang, Kraamzorg, Gastouders, BSO, NSO, TSO en Peuterspeelzalen.

Hoe ziet onze Herhaling Eerste Hulp aan Kinderen op locatie eruit?

Deze praktijkcursus wordt verzorgd in één dagdeel. U start met de levensreddende handelingen bij kinderen, oefent de reanimatie en hoe te handelen bij verstikking, u verzorgt en verbindt diverse wonden en weet aan het einde van de dag de meest gevaarlijke kinderziektes te herkennen.

Programma Herhaling Kinder EHBO op locatie

Herhaling Kinder EHBO opleiding - dagindeling
 • Introductie trainer
 • Reanimatie/AED kinderen en baby’s
 • Pauze
 • Stabiele zijligging en gebruik isolatiedeken
 • Verbandmiddelen, wonden en ongevallen
 • Verslikking en de Heimlich Manoeuvre
 • Ziektebeelden
 • Evaluatie en afronding

Programma op maat

Heeft u specifieke wensen ten aanzien van het programma? Wij bespreken deze graag met u, zodat wij een programma op maat kunnen samenstellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een BHV Kinderdagopvang opleiding toe te voegen, zodat uw medewerkers ook bekwaam zijn op het gebied van brandbestrijding, ontruiming en communicatie.

Unieke praktijkgerichte aanpak

Onze praktijkgerichte aanpak maakt onze cursessen uniek: geen theorie, maar juist het oefenen van de verschillende vaardigheden in uitdagende scenario’s die gebaseerd zijn op uw locatie.

Verplichte jaarlijkse herhaling vaardigheden

De handelingen zijn complex en kunnen levens redden, daarom stelt Soliede de jaarlijkse herhalingstraining verplicht om uw certificaat geldig te houden. Slaat u een jaartje over dan volgt u opnieuw de basiscursusvan 1 dag of bewijst tijdens de herhaling dat u over de juiste vaardigheden beschikt.

Einddoel / Certificaat

Wij meten de bekwaamheid van cursisten en geven extra aandacht aan de vaardigheden die nog niet helemaal worden beheerst. Als de cursisten de vaardigheden onder de knie hebben, ontvangen zij het officiële NIBHV certificaat. Deze cursus voldoet aan de normen van de wet IKK.

Cursus Basis Eerste Hulp (EHBO) aan Kinderen op locatie

Wilt u nieuwe medewerkers laten opleiden op uw locatie? Wij bieden ook onze Basis Eerste Hulp (EHBO) aan Kinderen cursussen in company aan. Neem contact op met onze verkoopafdeling om uw wensen te bespreken.

Landelijke curssusen Basis en Herhaling Eerste Hulp (EHBO) aan kinderen

Indien u liever een cursus wilt volgen op onze locatie, schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's dan in voor één van onze basis- of herhalingscursussen Eerste Hulp aan Kinderen die wij op verschillende locaties in Nederland aanbieden op basis van open inschrijving.

Handelingsbekwaam in:

 • Reanimeren met en zonder AED
 • Stabiele zijligging, Rautekgreep, Heimlich manoeuvre
 • Ademhalingsweg van een kind vrijhouden
 • Verbanden aanbrengen
 • Stelpen van bloedingen
 • Wondpleisters plakken