Eerste Hulp aan Kinderen voor Gastouderopvang en gastouders

Nuttige informatie voor gastouderopvang en gastouders

Het gastouderbureau brengt gastouderopvang tot stand en is verantwoordelijk voor de begeleiding van gastouders. Ouders komen alleen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag als hun gastouderbureau is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang.

De gastouderbureaus moeten daarvoor voldoen aan de eisen uit de Wet Kinderopvang.


Inschrijven basis EHaK Inschrijven herhaling EHaK

Eerste Hulp aan Kinderen

Iedere gastouder dient te beschikken over het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Bij Soliede volgt u de Basisopleiding Eerste Hulp aan Kinderen. In slechts één dag behaalt u het officiële certificaat Eerste Hulp aan Kinderen.

Geldigheid diploma

Het diploma Eerste Hulp aan Kinderen is een jaar geldig. Om uw vaardigheden onder de knie te houden en te voorkomen dat het diploma verloopt, raden wij u aan jaarlijks deel te nemen aan de Herhalingsopleiding Eerste Hulp aan Kinderen.

Omdat steeds meer zorgverzekeraars vanuit preventief oogpunt handelen, is de vergoeding voor een EHBO cursus toegenomen. Het is heel goed mogelijk dat een deel van uw EHBO cursus vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.

Hier treft u een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar aan.

Samenwerking

Bent u net gestart met uw eigen gastouderbureau? Of zoekt u een nieuwe partner voor uw opleidingen Eerste Hulp aan Kinderen? Soliede heeft met een groot aantal gastouderbureaus reeds een overeenkomst gesloten. U richt zich op uw core business: kinderopvang, wij regelen de administratieve verwerking, geldigheid van de certificaten en het oproepen van de gastouders.

Wilt u weten wat Soliede voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Als u gaat voor kwaliteit, dan kiest u Soliede!

Neem contact op