De Sociale Hygiëne richt zich op de problematiek en verantwoordelijkheden rond de veiligheid van gasten en personeel in de horeca.
 
Op grond van de Drank- en Horecawet moeten leidinggevenden in een horecabedrijf in het bezit zijn van een Verklaring Sociale Hygiëne die wordt afgegeven door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Je bent echter niet alleen leidinggevende als je eigenaar bent van een café of restaurant, maar ook als je achter de bar staat of het enige aanwezige personeelslid bent.

Tijdens de cursus Sociale Hygiëne van Opleidingen voor Horeca leert u alcohol-, drugs- en gokproblemen van gasten te herkennen, voorkomen en ermee omgaan:

  • Hoe maak je op een nette manier duidelijk dat je geen geen alcohol meer schenkt?
  • Wat doe je als steeds dezelfde persoon zijn maandsalaris komt vergokken?
  • Hoe ga je om met gasten die onder invloed van drug agressief gedrag vertonen?
Neem contact op met Soliede voor training Sociale Hygiëne op uw locatie, of bel naar: 0251 – 273 888.
Na de training kunt u grenzen stellen en kunt u uw gasten op een gepaste manier uitleggen wat wel en niet is toegestaan!