Heftruck

Veilig werken met de heftruck in 1 dag!

Zorgvuldig en geconcentreerd een heftruck kunnen besturen, zorgt voor veiligheid en efficiëntie op de werkvloer. Met onze praktijkgerichte heftruck opleiding leert u wat voor u relevant is!

Deze 1-daagse training is bedoeld voor medewerkers die nog niet in het bezit zijn van een heftruckcertificaat, maar wel enige ervaring hebben met een heftruck. Ook is deze training zeer geschikt wanneer het door u behaalde heftruckcertificaat bijna verloopt.

De opleiding is inclusief:

lesboek
hele dag training + examen
officieel certificaat
verzorging (koffie/thee/lunch)

Voldoen aan de Arbowet

In de Arbowet wordt gesteld dat voor het veilig gebruik van arbeidsmiddelen, zoals een heftruck, een specifieke deskundigheid vereist is (Arbobesluit artikel 7.17c, eerste lid). Omdat werkgevers dienen te kunnen aantonen dat hun personeel deskundig en goed geïnstrueerd is, eisen zij veelal van hun medewerkers dat zij in het bezit zijn van een heftruckcertificaat. 

De training in het Soliede Opleidingscentrum bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Wanneer u deze training succesvol heeft afgerond, kunt u aantonen hoe zorgvuldig, efficiënt en bovenal veilig een heftruck te besturen.

Deelnemers dienen minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs in minimaal één van de rijbewijscategorieën. Ook verdient het aanbeveling dat zij in het bezit zijn van het Basis VCA certificaat.

OPLEIDING OP UW LOCATIE?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Cursusagenda - Heftruck

Onderstaand vindt u de beschikbare data voor deze training. Wilt u cursisten voor één van deze data inschrijven? Klik dan op de gewenste datum. U wordt verder geleid naar www.mijn-soliede.nl. Wanneer u vervolgens inlogt, kunt u de cursist inschrijven.

Datum Tijd Locatie
Geen cursussen gepland. Neem contact met ons op.

Methodiek

De focus van de training ligt op veiligheid en het voorkomen van schade en/of ongevallen. Voorafgaand aan en ter voorbereiding op de trainingsdag nemen cursisten het lesboek door.

Het theoretische deel gaat  in op relevante wet- en regelgeving, de bouw en werking van een heftruck en de risico’s van het werken met een heftruck. Dit deel wordt in de ochtend afgesloten met een toets. In de middag wordt aan de hand van praktijkoefeningen getoetst of de cursist over het inzicht en de vaardigheden beschikt om veilig met een heftruck te kunnen werken.

Als beide toetsen met goed gevolg worden afgerond, ontvangt de deelnemer het certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Inschrijven

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega’s in voor één van onze opleidingen.

Kosten:

€ 240,00 excl. btw