Het is erg lastig om nieuwe medewerkers te vinden?

Het is erg lastig om nieuwe medewerkers te vinden?

Veel organisaties hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt. Goede kandidaten voor de openstaande vacatures zijn moeilijk te vinden. Kijk samen met uw medewerkers hoe u nieuw talent kunt aantrekken via een stage en vindt direct uw toekomstig medewerkers.

Hbo-studenten lopen na de zomervakantie stage of gaan in het nieuwe jaar hun afstudeerperiode in. Hoe speelt uw organisatie zich in de kijker bij deze doelgroep? En hoe zorgt u ervoor dat de stagiair zo aan uw organisatie bindt, dat hij wil blijven?

Onderstaande stappen helpen uw organisatie direct in contact te komen met goed, enthousiast talent!

Stap 1

Neem contact op met de Stichting ELBHO om uw organisatie te laten erkennen als ELBHO®-erkend stagebedrijf.

Stap 2

Doorloop het proces van erkenning en zet hiermee uw organisatie op de shortlist bij hogescholen.

Stap 3

Laat uw stagebegeleiders opleiden tot ELBHO® Gecertificeerd
Bedrijfsbegeleiders. Wacht hiermee niet totdat uw organisatie haar erkenning
binnen heeft. Start direct bij aanvang van dit proces of nog in de  oriëntatiefase. Zo creëert u een voorsprong op de andere organisaties die in
dezelfde vijver met studenten vissen. 

Stap 4

Uw stagebegeleiders zijn goed voorbereid op het werven en begeleiden van stagiairs. Zij hebben geleerd een vacaturetekst op te stellen die perfect aansluit bij de doelgroep en uw organisatie. Zij weten de juiste kandidaten te interesseren. Bovendien kunnen zij de stagiair de begeleiding bieden die hij nodig heeft en waarmee zij hem aan boord weten te houden.   

Meer weten over de opleiding tot Gecertificeerd Bedrijfsbegeleider? Gedetailleerdere informatie en beschikbare trainingsdata vindt u hier.