Scenariotraining Interventieteam

Scenariotraining Interventieteam

Het opstellen van een interventieprotocol of het samenstellen van een interventieteam lost nog niet de problemen op die in de publiekshal of aan de balie kunnen ontstaan. Het regelmatig oefenen en aanleren van de juiste vaardigheden is een belangrijk onderdeel om voorbereid te zijn op mogelijk agressief gedrag. Het interventieteam moet goed op elkaar ingespeeld zijn en voorbereid zijn op alle mogelijke scenario’s die zich binnen de organisatie kunnen voordoen.

Een interventieteam dat reeds een basisopleiding heeft gevolgd kan deelnemen aan de halfjaarlijkse Scenariotraining Interventieteam. Deze training vindt plaats op uw eigen locatie en op een rustig moment zodat publiek en bezoekers niet te veel last ondervinden van de oefeningen.


Neem contact op Ik wil een offerte

Inhoud

De dagdelen bestaan uit een korte introductie waarna het team direct aan de slag gaat met oefenen. De trainer en trainingsacteur zetten een scenario op waarna het team wordt ingezet. Door te werken met verschillende rollen binnen de training krijgt iedereen voldoende inzet en feedback. Na elke oefening wordt geëvalueerd, leerpunten opgeschreven en indien nodig verbeteringen in het interventieprotocol beschreven.

De getrainde situaties worden afgestemd op de situatie en ervarenheid van uw organisatie. Naar gelang de training vordert zullen moeilijkere inzetten van het team gevraagd worden.Meer informatie over deze opleiding of een vrijblijvend gesprek met een van onze interventiespecialisten? Neem gerust contact op