Eerste Hulp aan Kinderen (EHBO) Gastouderopvang

Informatie speciaal voor gastouderopvang en gastouders

Het gastouderbureau brengt gastouderopvang tot stand en is verantwoordelijk voor de begeleiding van gastouders. Ouders komen alleen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag als hun gastouderbureau is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Om hierin te worden opgenomen, moeten gastouderbureaus voldoen aan de eisen uit de Wet IKK. Deze wet stelt gastouders verplicht te beschikken over het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Bij Soliede kunt u dit certificaat in slechts één dag behalen wanneer u de Basisopleiding Eerste Hulp aan Kinderen (EHBO) volgt.

Het certificaat blijft 1 jaar geldig. Om uw vaardigheden onder de knie te houden en te voorkomen dat het certificaat verloopt, raden wij u aan jaarlijks deel te nemen aan de Herhalingstraining Eerste Hulp aan Kinderen.

Eerste Hulp aan Kinderen Gastouderopvang EHaK
Eerste Hulp aan Kinderen (EHBO) Gastouderopvang samenwerking

Samenwerking

Bent u net gestart met uw eigen gastouderbureau? Of zoekt u een nieuwe partner voor uw opleidingen Eerste Hulp aan Kinderen? Soliede heeft met een groot aantal gastouderbureaus reeds een overeenkomst gesloten. U richt zich op uw core business: kinderopvang, wij regelen de administratieve verwerking, geldigheid van de certificaten en het oproepen van de gastouders.

Wilt u weten wat Soliede voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Geld terug?

Steeds meer zorgverzekeraars handelen vanuit preventief oogpunt. Daarom is het aantal zorgverzekeraars dat een EHBO-cursus geheel of gedeeltelijk vergoedt, toegenomen.

Het is dan ook heel goed mogelijk dat een deel van uw Eerste Hulp aan Kinderen training wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vergoeding Zorgverzekering Eerste Hulp aan Kinderen