Scenariotraining Interventieteam

Regelmatig de vaardigheden blijven oefenen

Het opstellen van een interventieprotocol of het samenstellen van een interventieteam lost nog niet de problemen op die in de publiekshal of aan de balie kunnen ontstaan. Het regelmatig oefenen en aanleren van de juiste vaardigheden is een belangrijk onderdeel om voorbereid te zijn op mogelijk agressief gedrag. Het interventieteam moet goed op elkaar ingespeeld zijn en voorbereid zijn op alle mogelijke scenario’s die zich binnen de organisatie kunnen voordoen. U bereikt dit met een halfjaarlijkse scenariotraining interventieteam.

Deze halfjaarlijkse scenariotraining is bedoeld voor interventieteams die al een basisopleiding hebben gevolgd. De training vindt plaats op uw eigen locatie en op een rustig moment, zodat publiek en bezoekers niet teveel last ondervinden van de oefeningen. 

Scenariotraining Interventieteam
Protocol Interventieteam

Hoe ziet deze training eruit?

De training start met een korte introductie, waarna het team direct aan de slag gaat met oefenen. De trainer en trainingsacteur zetten een scenario op waarna het team wordt ingezet. Door te werken met verschillende rollen binnen de training krijgt iedereen voldoende inzet en feedback. Na elke oefening volgt een evaluatie en worden leerpunten opgeschreven en, indien nodig, verbeteringen aangebracht in het interventieprotocol. 

De scenario’s worden afgestemd op de situatie en ervarenheid van uw organisatie. Naar gelang de training vordert, zullen moeilijkere inzetten van het team gevraagd worden.

HET INTERVENTIEPROTOCOL IN PRAKTIJK OEFENEN OP UW LOCATIE?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Waarom de scenariotraining interventieteam?

Een sterk en op elkaar ingespeeld team
Individuele vaardigheden opfrissen en uitbreiden
Geoefend blijven met duidelijke afspraken en werkwijzen
Interventieprotocol blijven toetsen op uw locatie

Unieke aanpak

De moeilijkheidsgraad van de scenario’s wordt specifiek afgestemd op de situatie en ervarenheid van uw organisatie.

Programma op maat

Specifieke wensen ten aanzien van het programma? Wij bespreken deze graag met u, zodat wij een programma op maat kunnen samenstellen.