Week van de Werkstress 12 t/m 16 november 2018
De Week van de Werkstress wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd. Deze staat in het teken van preventie en werkplezier. Uit onderzoek van TNO blijkt dat werkplezier kan vermijden dat gezonde werkdruk omslaat naar werkstress. Besteedt u als werkgever al aandacht aan het vergroten van het werkplezier? Of heeft u uw medewerkers weleens gevraagd wat dit voor hen inhoudt?
Werkplezier
Plezier in het werk is natuurlijk heel persoonlijk. Voor de ene medewerker is zelfstandigheid in het uitvoeren van werkzaamheden heel belangrijk. Terwijl dit voor een andere medewerker veel minder belangrijk kan zijn dan bijvoorbeeld waardering of oprechte aandacht. Aandacht besteden aan het vergroten van werkplezier kan kan veel leed voorkomen. En dit geldt uiteraard niet alleen voor uw medewerkers, maar ook voor u als werkgever.
Beroepsziekte nr. 1
Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico dat ze langdurig thuis komen te zitten met werk gerelateerde psychische klachten. De jaarlijkse verzuimkosten door burn-outs worden begroot op 1,8 miljard euro. Daarom is het van belang werkstress bespreekbaar te maken en bij uw medewerkers na te gaan of zij werkstress ervaren. Is dit het geval? Bespreek dan de mogelijke oplossingen voor het verminderen of wegnemen hiervan.
Opnemen in de RI&E
Indien u een volledige risico-inventarisatie en -evaluatie heeft, maakt het onderwerp werkdruk hiervan zeker onderdeel uit (Arbobesluit afdeling 4, art. 2.15). Indien de werkdruk niet is meegenomen in de geïnventariseerde risico’s, is een update van uw RI&E op zijn plaats. Soliede kan u hierin volledig ontzorgen. Meer informatie vindt u hier of neem contact met ons op via 0251 273888 of verkoop@soliede.nl.
