Sociale Hygiëne

Voldoen aan de eis Sociale Hygiëne

Bedrijven of organisaties die alcohol schenken, dienen volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar. Tijdens openingsuren moet altijd minimaal één persoon in het bedrijf aanwezig zijn, die de Verklaring Sociale Hygiëne heeft. Dus ook als de bedrijfsleider en/of eigenaar niet aanwezig is!

Iedereen die op de exploitatievergunning staat, is eveneens verplicht deze verklaring in het bezit te hebben. Het is daarom noodzaak om ervoor te zorgen dat voldoende medewerkers deze Verklaring hebben. Soliede kan hierin een ondersteunende rol spelen door uw medewerkers op te leiden.

Specs opleiding

cursusboek van het SVH
officieel schriftelijk examen SVH
officiële Verklaring Sociale Hygiëne
overal in Nederland
praktijkgericht en op maat
Sociale Hygiëne

Wat houdt deze opleiding in?

Tijdens deze ééndaagse opleiding leren uw medewerkers hoe zij in de praktijk om moeten gaan met alcohol-, drugs- en gokproblemen. Zij leren handige methoden om gasten duidelijk te maken wat wèl en wat niet is toegestaan in het bedrijf.

Aansluitend op de cursusdag doen de cursisten het erkende SVH-examen Sociale Hygiëne. Dit examen is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Horecabranche. 

Het examen duurt 40 minuten (en bestaat uit 40 meerkeuzevragen) en zal op locatie worden afgenomen.

INTERESSE IN EEN TRAINING SOCIALE HYGIËNE OP UW LOCATIE?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld:

Gastvrijheid in de horeca
Sociale vaardigheden
Inrichtingseisen en voorzieningen
Veiligheid in het Horecabedrijf
Alcohol-, gok- en drugsverslaving herkennen, voorkomen en ermee omgaan
Wettelijke regelgeving

Resultaat

Na het succesvol afronden van de training kunt u grenzen stellen en kunt u uw gasten op een gepaste manier uitleggen wat wel en niet is toegestaan!

Programma op maat

Specifieke wensen ten aanzien van het programma? Wij bespreken deze graag met u, zodat wij een programma op maat kunnen samenstellen.